U Domu zdravlja Berane u toku je prijavljivanje roditelja za novi ciklus radionica u okviru programa Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje (Parenting for Lifelong Health PLH).

Program sačinjen od 12 dvoipočasovnih radionica, namijenjenih roditeljima djece uzrasta od dvije do devet godina, u prostorijama Centra za prevenciju beranskog Doma zdravlja sprovode psihološkinja mr Ana Golubović Popović i visoka medicinska sestra Marijana Bogavac.

„Cilj programa je da se utiče na smanjenje rizika od lošeg postupanja prema djeci i da se unaprijedi ponašanje djece, na način što će se pomoći roditeljima, njegovateljima i starateljima da razviju vještine koje su im neophodne za uspostavljanje pozitivnog odnosa sa djecom. Polaznici programa će biti u prilici da kroz grupni rad unaprijede svoje roditeljsko znanje i vještine, unaprijede svoju praksu roditeljstva, uspostave bolji roditeljski nadzor nad djecom i smanje nedosljedno i strogo disciplinovanje djece“, kazala je psihološkinja Ana Golubović Popović, naglašavajući da je program prevashodno namijenjen unaprijeđenju ponašanja i dobrobiti djece i njihovom većem angažovanju u školi i učenju u ranom djetinjstvu. 

Program se realizuje u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, UNICEF-om i pet renomiranih svjetskih univerziteta: Oksford, Reding i Bangor iz Velike Britanije i Stelenboš i Kejptaun  iz Južnoafričke Republike.

Roditelji koji su zainteresovani da poboljšaju svoje roditeljske kompetencije mogu se za radionice o pozitivnom roditeljstvu prijaviti putem telefona: 067-010-444.