Pivara „Trebjesa“ iz Nikšića donirala je dva šestokanalna EKG aparata izabranim doktorima za djecu i izabranim doktorima za odrasle Doma zdravlja Berane.

Donacija EKG aparata 1

„Pivara Trebjesa d.o.o. Nikšić, kao društveno odgovorna kompanija, ovom donacijom želi da pomogne izabranim doktorima za djecu i odrasle, da na što brži i kvalitetniji način postave dijagnoze i time doprinesu uspješnom liječenju svojih pacijenata“ kazao je prilikom uručenja donacije Veljko Bošković, predstavnik Pivare i dodao da je ovo prva, a svakako ne i posljednja donacija Domu zdravlja Berane i naglasio da je u toku realizacija donacija i domovima zdravlja u Pljevljima i Bijelom Polju.

Zahvaljući se na vrijednoj donaciji, dr Zuhra Hadrović, direktorka Doma zdravlja Berane kazala je da su donacije društveno odgovornih kompanija kao što je Pivara „Trebjesa“, izuzetno važne za zdravstvene ustanove sjevernog dijela Crne Gore, jer im omogućavaju da blagovremeno zamijene aportizovanu i od prevelike upotrebe dotrajalu medicinsku opremu, za čiju nabavku ustanove nijesu u mogućnosti da obezbijede neophodna budžetska sredstva.

 Donacija EKG aparata

U ime korisnika usluga i zaposlenih u Domu zdravlja Berane, dr Hadrović je predstavniku Pivare uručila zahvalnicu za izuzetan doprinos unapređenju primarne zdravstvene zaštite.

Aparate renomiranog italijanskog proizvođača „Cardioline“ sa potrošnim materijalom, ukupne vrijednosti 3.000 eura  isporučila je podgorička kompanija „Inel Medica“. Riječ je o savremenim šestokanalnim EKG aparatima koje karakterišu visok kvalitet, pouzdanost i jednostavnost upotrebe.