Gostovanjem u radio emisiji i dijeljenjem edukativnih brošura Centar za prevenciju Doma zdravlja Berane obilježio je 11. novembar - Nacionalni dan kontrole upotrebe duvanskih proizvoda.

Porast broja pušača u Crnoj Gori, štetnost duvanskog dima i prevencija pušenja, bile su teme emisije lokalnog radio emitera Radio Berane, čiji su gosti bili prof. dr Agima Ljaljević iz Instituta za javno zdravlje, prim. dr Marija Joksimović, izabrani doktor za djecu  i  Ljiljana Obradović, medicinska sestra u Savjetovalištu za mlade Doma zdravlja Berane.

Brosure NE pusenju

Osim o štetnosti upotrebe duvanskih proizvoda, bilo je riječi i o naporima i akcijama koje sprovode zaposleni u Institutu za javno zdravlje i Domu zdravlja Berane, a u cilju podizanja nivoa svijesti stanovništva o štetnosti te nezdrave navike i značajno uvećenog rizika od nastanka teških bolesti.

Istog dana, medicinske sestre iz Jedinice za patronažu Doma zdravlja, na glavnoj gradskoj ulici, građanima Berana dijelile su brošure o štetnosti pušenja i zdravim stilovima života.